Nespodobnost Tanje Fajon in vlade se še kar nadaljuje – tudi tokrat se je BiH ni zdelo vredno, da bi visela slovenska zastava

Tanja Fajon na obisku v Bosni in Hercegovini. (Foto: Twitter/Tanja Fajon)

Glede na število obiskov in lapsusov, ki si jih je dovolilo tako zunanje ministrstvo kot sama ministrica Tanja Fajon, bomo lahko kmalu pričeli govoriti kolikokrat je prisotna slovenska zastava in kolikokrat ne. Tudi tokrat ministrstvo in ministrica niso mogli izpeljati uradnega obiska ne, da bi pozabili na slovensko zastavo. In še v delih obiska, ki so jo uporabljali je bila morda zastava stranke SNS, ki ji jo je poslala?

Če so se lahko ljudje še pred pol leta lahko čudili temu, da uradni obisk zunanje ministrice lahko mine brez uradne slovenske zastave, danes kot kaže to postaja redna praksa. Skoraj vsi obiski Tanje Fajon v tujini so namreč zaznamovani s tem, da v v katerem delu obiska pozabi na zastavo. In tudi v njenem zadnjem obisku BiH ni bilo nič drugače.

Kljub temu, da se je Fajonova po socialnih omrežjih hvalila z izjemno dobrodošlico tudi s strani Biserke Turković, sodeč po slikah ostaja dejstvo, da se je pozabilo na državni simbol. Kot razkrivajo slike so bile ob obisku Fajonove pri Turkovićevi izobešeni samo zastavi Evropske unije ter Bosne in Hercegovine. Gostitelji, morda tudi naša delegacija pa so pozabili na slovensko zastavo. Gre za skoraj stalno prakso, ki jo dopušča tako ministrstvo kot sama ministrica Tanja Fajon.

Vir: Twitter