Nesprejemljiva in nespoštljiva komunikacija domnevnih osvoboditeljev! Predsednica Društva novinarjev Slovenije Vido Petrovčič označila za agitatorko

Foto: Zajem zaslona YouTube

Po tem, ko je Ustavno sodišče domnevnim borcem za osvoboditev RTV Slovenija dalo prosto pot, človek dobi občutek kot, da so se “spustili iz vajeti”. Zaenkrat smo še pri tem, da ne izbirajo besed za označevanje ljudi, ki niso z njimi udrihali proti vladi Janeza Janše in vodstvu RTV Slovenija. Vendar glede na težo izrečenih besed je samo vprašanje kdaj se bodo poslužili še kakšni bolj radikalnih prijemov.

https://twitter.com/LukaSvetina/status/1667510728561926144?s=20

Ena od glasnih bork za “osvoboditev” RTV Slovenije je bila tudi predsednica Društva novinarjev Slovenije Petra Lesjak Tušek. Kljub temo, da gre za društvo, ki bi moralo zavzeti neodvisna stališča, če želimo imeti neodvisne novinarje, gre za ljudi, ki še kako radi kimajo levim vladam. In tako je denimo sedaj po “osvoboditvi” RTV s strani Golobovi vladi priležnih ljudi Lesjak Tuškova novinarko RTV Slovenija Vido Petrovčič označila za agitatorko.

“Predsednica Društva novinarjev Slovenije pravi Vidi Petrovčič agitatorka. Pa kaj je z njimi?” S temi besedami je še en novinar RTV Slovenija Igor Pirkovič pospremil takšne navedbe novinarke Večera in predsednice DNS. Novinar Luka Svetina pa je javnosti in Lesjak Tuškovi glede Vide Petrovčič pojasnil: “Vida P. je trenutno priročna tarča levih, v preteklosti pa je bila tudi tarča desnih, ki so jo znali za več let utišati. Zato, ker je v 30+ letni karieri vedno sledila svoji vesti, kar pa tabora “Us & Them” ne razumeta. V čast mi je, da sem jo osebno spoznal. Je zelo srčna oseba.”

Vir: Twitter