Neuradno naj bi včeraj v Sloveniji potrdili že več kot 500 okužb z novim koronavirusom. V Sloveniji  sicer že dosegli vse (neslavne) kriterije za uvedbo tretje faze oranžnega paketa.

Vlada razpravlja o zaprtju lokalov na upravne enote

Oranžni paket pomeni vsaj 180 hospitalizacij, 30 obolelih na intenzivni in 14-dnevno incidenco 120. Vlada se je zato včeraj s svetovalno skupino popoldne sestala na kriznem sestanku, na današnji seji pa bo razpravljala o novih ukrepih.

Kot poroča 24ur, naj bi se glede ukrepov, ki sledijo v tretjem svežnju, vlada nagibala v smeri zapiranja glede na upravno enoto. To pa bi pomenilo, da se ne bi zapirale dejavnosti širom celotne Slovenije, temveč naj bi zapirali dejavnosti znotraj tiste upravne enote, kjer je število okužb zelo visoko.  Tako bi se lahko izognili ponovnemu zaprtju države, takšnemu kot smo ga imeli spomladi. Kako pa se bo odločila vlada, pa bo znano jutri, po seji vlade.

Na Koroškem se zaostrujejo razmere v zdravstvenih ustanovah

Na Koroškem so v ponedeljek potrdili 14 novih okužb z novim koronavirusom, regija pa je po deležu aktivnih okužb med prebivalstvom v slovenskem vrhu. Znova so okužbe potrdili v domu starejših v Črnečah. Zaostrujejo se razmere v zdravstvenih ustanovah, v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec so za ta teden ustavili delovanje zobozdravstvenih ambulant.

Avtor MG, e-maribor