Neverjetno, Alenka Bratušek se hvali s projektom, ki so ga imele sosednje države že v preteklem stoletju

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

Gradbeni baroni si pod Alenko Bratušek in njenimi železniškimi infrastrukturnimi projekti manejo roke. Po drugi strani pa se ministrica hvali s projekti, ki so jih imele sosednje države narejene že v preteklem stoletju. Sedaj je namreč pompozno naznanila gradnjo drugega tira železnice na odseku drugega tira.

https://x.com/peterjancic/status/1810404659468660854

Danes Alenka Bratušek slavnostno ugotavlja kako bodo izvedli na drugem tiru še gradnjo drugega tira in to po tem, ko so strokovnjaki že pred mnogimi leti opozarjali, da bi projekt že v osnovi potreboval dva tira. Takrat se Bratuškovi in vladam v katerih je sodelovala to ni zdelo pomembno, danes pa ugotavlja, da je to nujno potrebno. Druga njena pompozna ugotovitev pa je, da bodo lahko za projekt poskrbeli domači gradbinci.

Če vemo, da so v zadnjem obdobju pod Alenko Bratušek infrastrukturni projekti povezani z železnicami astronomsko dragi, je jasno zakaj bodo to želeli izvesti domači gradbinci. Lahko bi zapisali, da v tem trenutku gradbeni baroni jedo z zlato žlico. Dolgoletni novinar Peter Jančič pa ob tej napovedi opozarja še na eno zadevo in to je, da se ministrica hvali s projektom, katere so imele sosednje države urejene že v preteklem stoletju.

Vir:X