Neverjetno! Na Gimnaziji Bežigrad naj bi učence učili, da je komunizem rešitev za človeštvo. So jim prikazali posnetke Kube, Venezuele, Severne Koreje?

Foto: pixabay.com

Na socialnih omrežjih se je pojavila slika, ki prikazuje kako na “elitni” gimnaziji v Ljubljani učence – dijake učijo, da je komunizem rešitev za človeštvo. Kot izhaja iz objave naj bi dijake na Gimnaziji Bežigrad želeli dijake prepričati, kako je komunizem sistem v katerem bodo ljudje našli zadovoljstvo in samouresničitev.

Gre za današnje dijake, ki so se rodili “globoko” v samostojni Sloveniji in jih je poznan demokratičen sistem ureditve, zato s komunizmom nimajo nobenih izkušenj. Zaradi tega bi bilo dobro, da bi jim pokazali razmere na Kubi, Venezueli, Kitajskem, Severni Koreji in bi s tem prikazali kako so lahko ljudje v komunizmu zadovoljni in se lahko samouresničujejo.

Na objavo se je odzval tudi Mitja Iršič, ki je zaposlen na Ministrstvu za kulturo in je v svojem imenu zapisal: “Če je tole legitimen učbenik je to indoktrinacijski škandal o katerem bi morali poročati tudi evropskim institucijam”.

Vir: Twitter