Slovenija je stopila skupaj za Krisa in lahko bomo že kmalu rekli: DENARJA JE DOVOLJ!

Zbiranje donacij za 19-mesečnega Krisa Zudicha, ki nujno potrebuje zdravljenje v tujini, se nadaljuje. Iz dobrodelne organizacije Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, so danes sporočili, koliko SMS-sporočil so poslali uporabniki Telekoma in koliko denarja se je do sedaj nabralo. V treh dneh je bilo poslanih preko 1150 sporočil in zbranih skoraj 600.000 evrov pomoči. Seveda gre le za uporabnike tega operaterja, na druge informacije še čakajo.

Glede na objavljeno lahko sklepamo, da so na dobri poti, da bodo Krisu lahko omogočili zdravljenje v ZDA. Na facebooku so zapisali: »Se bližamo cilju?« Kasneje so še dodali: »Kristalno jasno je, da smo na čudoviti poti! Bravo za vse nas!«

So se pa ljudje negativno odzvali na Jankovičevo napoveh humanitarnega koncerta za Krisa.

Dobrodelna akcija je še v polnem teku in zbiranje sredstev poteka praktično po vsej državi. Do danes zjutraj je bilo na računu že več kot 810.000 evrov. Akciji so se pridružili glasbeniki, igralci, pevci, podjetniki, obrtniki, politiki itd. Vsak po svoji moči prispeva za pregrešno drago zdravilo, ki bi ustavilo Krisovo bolezen in mu pomagalo do lepšega življenja. Zdravilo, ki ga potrebuje ta hip najbrž najbolj znan slovenski bolniki, 19-mesečni Kris, je pomagalo razviti slovensko podjetje BIA Separations. Podjetje BIA Separations je prispevalo 50.000 evrov.

 

Prvotno objavljeno na e-maribor.si .