Danes bo sprva še deloma sončno, sredi dneva, popoldne in v noči na soboto pa spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Možni bodo krajevni nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem do 31 °C.

Jutri dopoldne se bo od zahoda jasnilo, na vzhodu bodo zjutraj še možne manjše krajevne padavine. Popoldne bo delno jasno, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj ploh in neviht. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 25 do 28, na Primorskem do 31 °C.

Obeti

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno s kakšno popoldansko ploho ali nevihto.

Vremenska slika

Nad Alpami je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda se našim krajem bliža majhno višinsko jedro hladnega zraka. S šibkim jugozahodnim vetrom doteka k nam precej vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo dopoldne sončno, popoldne bodo v Alpah in v krajih zahodno od nas nastajale nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi ponoči in zajele večino sosednjih pokrajin.

Jutri bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu večinoma sončno, drugod bo sprva še nekaj več oblačnosti. Popoldne se bodo predvsem v Alpah pojavljale krajevne plohe in nevihte.

 

Vir: ARSO