Nevladne organizacije po slovensko! Robert Golob poskrbel, da bo Nika Kovač prejela zajeten kupček državnega denarja?

Foto: Twitter (Jelka Godec)

Če se je še lani spomladi kdo spraševal ali res navedbe, da v primeru Inštituta 8. marec ne gre ravno za nevladno organizacijo držijo, je danes verjetno vsakemu jasno, da nikakor ne moremo govoriti on NVO-ju. Teorijo o nevladni organizacije je Inštitut 8. marec začel demantirati, ko se je aktivno vključil v kampanjo za državnozborske volitve.

V nadaljevanju je sledila njihova aktivna vključenost v referendume o RTV Sloveniji, Vladi RS in demografiji. Takrat so v Inštitutu 8. marec neposredno dali podporo vladi in njihovim predlogom. Z uveljavitvijo novele Zakona o vladi je minister postal tudi ustanovni član inštituta Simon Meljavec in s tem se je razblinila slika o neki nevladni organizaciji.

Sedaj pa je predsednik vlade kar pred kamerami še napovedal, da bo sedanjo predsednico Inštituta 8. marec Niko Kovač imenoval  za vodjo Strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora. Tako sedaj več kot očitno zakaj je po nastopu Golobove vlade zavladala tišini s strani domnevnih nevladnih organizacij. Z Golobovo vlado so se namreč nekatere domnevne nevladne zelo močno infiltrirale v vlado in ministrske sestave.

Ob vsem tem se več kot upravičeno zastavlja vprašanje, če sedaj Golob ne plačuje računov za pomoč pri prihodu na oblast? Novinar Bojan Požar je ob tem namreč še zapisal, da bo s tem Nika Kovač pospravila 20 tisoč evrov bruto.

Vir: Vlada RS in Twitter