Nezaslišano, neznanci so se v Mariboru znesli nad trgovino Zelena japka!

Slika je simbolična. Foto: pixabay.com

Žalostno in vsega obsojanja vredno. V članku “Neznanci požgali trgovino na mali tržnici”, avtorice Branke Bezjak lahko beremo, da so se ponoči neznanci znesli nad trgovino Zelena japka na mali tržnici v Dominkuševi ulici, ki je sicer prva trgovina v Mariboru, kjer se izdelki prodajajo brez embalaže.

Po do sedaj zbranih informacijah naj bi bili neznanci najprej zažgali keson ter voziček za prevoz blaga ob zadnji strani trgovine Tuš, nato naj bi bili pri Zeleni japki razbili zgornje steklo ter v prostor vrgli goreči predmet, nato se je lesena oprema in ostalo v trgovini vnelo. V kratkem času je sicer gasilcem uspelo pogasiti požar.

Vodja trgovine Tina Arnuš je obupana in strta. Iz podjetja Snaga so sporočili, da so prijavo škode zavarovalnici za škodo na objektu že oddali, v trgovini pa imajo zavarovano zalogo blaga. Prav tako so v trgovini Tuš ogorčeni nad ravnanjem neznancev, gre že za drugi požig v zadnjem času. Na mariborski policijski upravi so potrdili, da so o dogodku bili obveščeni in da podatke še zbirajo.

Upamo, da nepridiprave čimprej odkrijejo!

 

Članek “Neznanci požgali trgovino na mali tržnici” je dosegljiv tukaj: https://www.vecer.com/neznanci-pozgali-trgovino-na-mali-trznici-10076181