Že prvi dan novega leta so se vandali odločili, da davkoplačevalcem ne bodo dali miru. Stavba Ministrstva za kulturo Vlade RS je bila ponovno oskrunjena. Na slikah so vidne tudi posledice prejšnjega napada, ko so aktivisti uničili fasado poslopja in povzročili več tisoč evrov škode,” so sporočili s kulturnega ministrstva. Kot so že na samem ministrstvu namignili, se je nedavno zgodilo že več tovrstnih nekulturnih “performansov”.

Že prvi dan novega leta je Ministrstvo za kulturo doživelo nekulturno dobrodošlico s strani tistih, ki naj bi bili kulturni. Ministru za kulturo Vasku Simonitiju so namesto “Srečno novo leto!” ali pa “Blagoslovljene božične praznike!” primitivno zaželeli “Simoniti jebi se!” .

Za kakšne kulturnike gre, se na tem mestu postavlja, ob tem pa se je potrebno zavedati, da bomo stroške za nastalo škodo krili vsi. Z ministrstva so sporočili tudi, da so na poslopju njihove zgradbe vidne tudi posledice prejšnjega napada, ko je bila uničena fasada zgradbe, škoda pa ocenjena na več tisoč evrov.

Ko so vandali zadnjič posvinjali fasado, pa se je na dogodek odzval tudi premier Janez Janša: “Ne čudite se. Te njihove “umetniške” dosežke na Ministrstvu za kulturo RS plačujete z davkoplačevalskim denarjem. Kdo ne bi malo razgrajal, če je za to plačan. Ali pa mogoče kdo verjame, da za tem vandalizmom stoji kak delavec, kmet, podjetnik ali upokojenec, ki mora takšne dosežke plačevati?” Škoda je bila sicer povzročena v nočnem času.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Privilegirani kulturniki znova vandalizirali poslopje ministrstva za kulturo in s škodo več tisoč evrov prikrajšali poštene slovenske davkoplačevalce!