Neznanci oskrunili spomenike zamolčanih žrtev vojnih in povojnih pobojev

V Dražgošah se še vedno proslavlja zločine, ki bili kot posledica povezanosti okupatorja ter komunističnih revolucionarjev. (Foto: demokracija)

Nespodobnemu ravnanju nekaterih posameznikov ni videti konca. Tokrat so bile tarča nekatere spominske plošče na ljubljanskih Žalah, na katerih so zapisana imena Zamolčanih žrtev vojnih in povojnih pobojev. Obiskovalci so tako v nedeljo zjutraj na ploščah ob cerkvi Vseh svetih našli “podpis” OF. S primerom se že ukvarja policija.

Kljub vsemu, da obstaja možnost, da je “avtor” želel napisati kdo je kriv za te poboje, je vseeno večja možnost, da gre še za eno dejanje s katerim je le-ta želel izraziti sovražtvo, srd in nespoštovanje ob največjem prazniku levega političnega pola Dnevu boja proti okupatorju. Na slednje nakazuje dejstvo, da so bili spomeniki grdo oskrunjeni in to osebam, ki so padli v vojni ali njej zaradi državljanske vojne.

Zgovoren je tudi napis: “Poslušaj Izrael slovenski, ne pozabi, odslej si tudi ti izvoljen narod, odkupljen zdaj še za ceno svoje krvi” in narisana zvezda. Ob tem dogodku se je odzval tudi poslanec SDS Branko Grims, ki je povedal: “V noči na 27. april leta 1941 namreč v Ljubljani niti slučajno ni bila ustanovljena Osvobodilna fronta, kot vedno znova lažejo levičarji, ampak je bila v resnici ustanovljena Protiimperialistična fronta za boj proti Angliji, Franciji in Ameriki.” je dejal poslanec državnega zbora Branko Grims, ki ostro nasprotuje potvarjanju zgodovine.

Branko Grims je še prepričan, da je bila tega dne ustanovljena fronta komunistov, ki so želeli sodelovati z nacisti in fašisti v boju z demokratičnim svetom. Po njegovih besedah pa naj bi se nacisti krutosti, ki so se dogajale v taboriščih učili ravno od Stalina, ki je takšne zločine izvajal v gulagih.

Fotografijo lahko vidite tukaj.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo