NIJZ potrdil okužbo pri učencu na eni od osnovnih šol v Mariboru

Foto: Twitter

Ravnateljica Osnovne šole Ludvika Pliberška v Mariboru Lidija Todorovič je na spletni strani šole izdala obvestilo, da so jih z NIJZ obvestili, da je eden od njihovih učencev okužen s koronavirusom. Razredničarka in sošolci bodo po besedah ravnateljice v karanteni, ostali učenci pa bodo naprej obiskovali šolo.

Ravnateljica je še zapisala, da so bila na šoli upoštevana vsa navodila NIJZ glede preventivnih ukrepov zato ni nevarnosti za prenos bolezni med ostalimi učenci na šoli. Staršem sošolcev okuženega učenca bodo v kratkem poslali navodila glede izvajanja karantene.

Glede zaznane okužbe in nadaljnjega ukrepanja je ravnateljica že zapisala: “Vsi si želimo, da naša šola ne bi bila prva, kjer se je pojavil posamičen primer, a smo že tukaj. Upoštevali bomo vsa navodila in priporočila ter se medsebojno obveščali, kot tudi do sedaj. Razumljivo je, da smo vsi zaskrbljeni, saj se le počasi navajamo na drugačen način življenja in dela, ki ga je povzročil virus, in s tem postal del našega vsakdanjika. Želim, da bi nam s skupnimi močmi uspelo premagati tudi to izkušnjo in predvsem, da bi se vse dobro zaključilo za vse udeležene”.

M.I.