Nina Kojima: “Obžalujem, da so si moji nekdanji prijatelji in sodelavci ki so sedaj na vodilnih mestih, vzeli toliko pooblastil, da so mi odvzeli pravico do dela, ki v razvitem svetu sodi med osnovne človekove pravice”

Foto: Zajem zaslona

Da slast po oblasti, ki jim jo je zaupal Robert Golob s prevzemom RTV Slovenija ne pozna usmiljenja je na svoji koži občutila tudi dolgoletna novinarka Nina Kojima. Po prihodu novega vodstva – Zvezdan Martič in zamenjavi vodilnih na različnih področjih – Gregor Drnovšek, Ksenija Horvat…, se to neusmiljenost na lastni koži doživela poprej omenjena novinarka, ki je v zadnjem obdobju “obvladovala” poročanje iz Velike Britanije. Kot je v preteklosti razkrila je najbolj surovo z njo obračunala ravno Ksenija Horvat.

Ker je bil glavni očitek sedanje oblasti na RTV Slovenija v času vade Janeza Janše, da si podreja nacionalni medije, je Nina Kojima v svojem zadnjem zapisu razkrila, kako je z RTV Slovenija manipulirala leva oblast, ki je večino časa obvladovala ta medij. V svojem zapisu je tudi navedla: “Obžalujem, da so si moji nekdanji prijatelji in sodelavci ki so sedaj na vodilnih mestih, vzeli toliko pooblastil, da so mi odvzeli pravico do dela, ki v razvitem svetu sodi med osnovne človekove pravice.”

V nadaljevanju pisanja novinarka opiše kako je RTV Slovenija onemogočala normalen prenos kronanja kralja Karla III in kako se na nacionalnem mediju ne sme predvajati kraljevih dogodkov. Opisuje tudi kako jo je nekdanji direktor Igor Kadunc nagovarjal h kaznivemu dejanju ter kako so ob zastrupitvi z novičokom raje pripravili poročanje iz Moskve kot iz Anglije. Za konec pa Nina Kojima še navaja, da bo v prihodnje razkrila kako se ji je želelo preprečiti poročanje iz Dublina, ker je intervjujala Janeza Janšo.

Celoten zapis Nine Kojima vam je na voljo na tej povezavi.

Vir: Nina Kojima