Nogometni klub Šmarje pri Jelšah z donacijo podjetja Pišek Vitli Krpan do novega defibrilatorja

Lastnik podjetja Pišek Vitli Krpan Franc Pišek in predsednik Nogometnega kluba Šmarje pri Jelšah Aleš Ratej ob predaji defibrilatorja. (Foto: Pišek - Vitli Krpan)

Šmarje pri Jelšah, 17. februar 2021 – Podjetje Pišek Vitli Krpan je Nogometnemu klubu Šmarje pri Jelšah podarilo finančna sredstva za nakup defibrilatorja. Podjetje je s proizvodnjo gozdarskih vitel in druge gozdarske mehanizacije v Šmarju pri Jelšah prisoteno že več kot 40 let, v vsem tem času pa uspešno sodeluje tudi z lokalnimi deležniki.

Prav tako je Nogometni klub Šmarje pri Jelšah že vrsto let valilnica perspektivnega nogometnega kadra v mladinskih selekcijah. Gre za nogometni klub v katerem je trenutno aktivnih več kot 130 igralcev. Dobro delo z mladimi se kaže v že skoraj 80-letnem delovanju kluba. Ker se njihov osrednji objekt nahaja v središču Šmarij pri Jelšah in so v njegovi bližini bloki, kar pomeni tudi večjo pretočnost ljudi, je bilo pomembno, da tudi tukaj pridobijo še en defibrilator v mestu.

Defibrilator na stavbi nogometnega kluba. (Foto: Pišek – Vitli Krpan)

Klub si je tako že dolgo prizadeval, da bi na njihovem objektu namestili defibrilator, ki so ga sedaj s pomočjo podjetja Krpan tudi lahko kupili in namestili. “Pri Krpanu se zavedamo, da so hitra odzivnost in ustrezna oprema v trenutkih, ko pride do zastoja srca zelo pomembni, zato smo nogometnemu klubu omogočili nakup potrebnega defibrilatorja. V akcijah ozaveščanja pomena zdravja, solidarnosti in nudenja medsebojne pomoči bomo na lokalnem nivoju sodelovali tudi v prihodnje,” so zapisali v podjetju v izjavi za javnost.

M.I.