Norčevanje leta – Po mnenju vodstva GEN-i matična družba naj ne bi imela nič skupnega s hčerinsko družbo v Beogradu, razen skupnega direktorja

Posli družbe GEN-i na Balkanu. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Albin Vrabič)

“No, oddaja Tarča danes že uvodoma potrdi vse, kar smo doslej o spornih balkanskih poslih Goloba in Berishaja poročali na Planet TV, Luka Perš, Peter Jančič in Bojan Požar.” S temi besedami je novinar Bojan Požar pospremil začetek oddaje Tarča, ki je po enem letu “zbrala” pogum in pripravila oddajo na temo spornih poslov Roberta Goloba in GEN-ija na Balkanu. Že pred oddajo in po njej so mnogi opozarjali, da je šlo bolj kot za razkrivanje spornih poslov za branjenje aktualnega predsednika vlade Roberta Goloba v funkcije predsednika uprave GEN-i.

Politični analitik Edvard Kadič je vzporedno z oddajo opozoril, da dejansko niso prikazani nobeni dokumenti s strani Gen-i in vse temelji samo na besedah. To se nam po njegovem mnenju dogaja kljub temu, da gre za državno podjetje od katerega bi se pričakovalo transparentno poslovanje in podkrepitev z dokumentacijo.

Da se pri tej temi delajo norca iz državljanov nenazadnje kaže izjava novega prvega moža GEN-i Maksa Helbla, ki ljudi prepričuje, da matična družba GEN-i nima nič s svojo hčerinsko družbo v Beogradu. V nadaljevanju pa izjavi, da imata družbi samo istega direktorja, ki je Igor Koprivnikar. “Se pravi: Koprivnikar v Sloveniji ne ve nič, kar počne Koprivnikar v Beogradu, in obratno. Pa koga imajo za norce?!”, je takšno stališče komentiral novinar Bojan Požar.

Hkrati je Helbl želel gledalke in gledalce prepričati, da Robert Golob nima nič z GEN-i, ampak je samo bivši predsednik uprave družbe. Torej za posle v tistem času ne nosi odgovornosti.

Vir: Twitter