Komentar državnega sekretarja Boža Predaliča na navedbe predsednice Tanje Fajon, da premier Janez Janša ne razume temeljnih evropskih vrednot je na Twitterju povzročil nov eksces levega političnega pola. Ermin Rizvanovič je namreč zapisal: “Vse klerofašistične podgane nagnat u cerkev pa vse skup zakurt, golazen se je nakotila!”

Na zapis Ermina Rizvanoviča je obrambni minister in predsednik NSi Matej Tonin odzval z besedami: “STOP sovraštvu in ekstremizmu! Začelo se je z opazkami o nazadnjakih in mračnjakih. Nadaljuje se s pozivi po umorih. Ustavimo spiralo sovraštva”.

Ta eksces se je zgodil nedolgo potem, ko je bila na nacionalni televiziji oddaja Tarča v kateri so želeli prikazati, da sovražni govor prihaja samo iz desnega političnega pola. Takrat so ustvarjalci oddaje “pozabili” na zapise poslanca SAB Marka Bandelija: “Veste, resno mislim nekaj. Mene ne moti desnica, če bi z opozicijo bila konstruktivna. Tudi, kdaj malo drugačne ideologije je prav, ker razbije monotonijo politike. Sam..to pri nas NI DESNICA!! To je golazen, uničujoči diktatorski radikalizem. Avtokratska in absolutna monarhija.” 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo