Nova predsednica, stari režimski prijemi!? Kabinet Nataše Pirc Musar bi rad RTV Slovenija odrejal koga lahko in koga ne smejo gostiti!

Foto: Urad predsednice republike

Kljub temu , da smo že več kot 30 let samostojni, ko smo si zaželeli demokracije in imamo novo predsednico, se oblast želi posluževati nekaterih režimskih prijemov. Kot kaže objava na družbenem omrežju želijo v kabinetu predsednice Nataše Pirc Musar odrejati RTV Slovenija koga lahko in koga ne smejo gostiti.

Kabinet predsednice republike je v nedeljo na noge dvignil dr. Jože Možina, ko je gostil Aleša Primca. Primc je namreč znan kot borec za otroke, tradicionalno družino in eden glavnih nasprotnikov Zorana Jankovića pri gradnji njegovega kanalizacijskega območja skozi vodovarstveno območje.

Svetovalka predsednice Pirc Musarjeve Miriam Možgan je na družbenem omrežju zapisala, da naj bi na RTV Slovenija “rohnela” nad tem, da bi naj izjavili, da je bila predsednica obtožena. Še bolj pa jo je zmotilo, da so zvečer gostili Aleša Primca.

“Pošastno – kakšen politični napad na javno @rtvslo izvaja tale enoumnica iz urada @nmusar. Ma kaj smo spet v fašizmu/komunizmu, da bo partija merila, kdo sme v Intervju? Pluralnost? Sram vas bodi!” S temi besedami je dr. Možina avtor Intervjuja z Alešem Primcem odgovoril kabinetu predsednice republike.

“Nikoli še nismo imeli takšnih napadov politike na novinarstvo in RTV. Iz urada PRS sugerirajo, da bi morala nacionalka PRIKRITI, da je bila predsednica obtožena in izvajajo pritisk nad novinarji v zvezi s tem katerega gosta smejo povabiti v studio. Bruselj bo obveščen.” Tako kritičen do takšne retorike pa je nekdanji predstavnik za stike z javnostmi na ministrstvu za kulturo Mitja Iršič.

Vir: Twitter