Nova Slovenija dokončno pod perutmi Goloba? Sedaj si že delijo mandate v Komisiji za nadzor javnih financ.

Foto: Twitter (NSi)
“Dogovor med Svobodnjaki in @NovaSlovenija,da slednji vodijo komisijo za nadzor javnih financ, je podoben dogovoru med Jankovićem in Novo Slovenijo, da so 12 let vodili nadzorni odbor občine Ljubljana. Brez kakršnih koli rezultatov oz. zaznanih nepravilnosti.” Gre za stališče Aleša Hojsa ob novici, da naj bi še dva poslanca NSi zasedla mesto v Komisiji za nadzor javnih financ.
Vodja Poslanske skupine SDS Jelka Godec je ob tem opozorila, da naj bi NSi prevzela dva mandata od Gibanja Svoboda. Vsi pa naj bi sedaj zagotavljali, da bo vzpostavljen kvaliteten nadzor nad javnimi financami. Na drugi strani predsednik SDS Janez Janša opozarja, da bi morala mesto predsednika te komisije zasesti SDS kot največja opozicijska stranka, vendar hkrati sprašuje, če Gibanje Svoboda ne dovoli da trenutni predsednik iz vrst NSi odstopi.
Ob tej vesti se je oglasil tudi Janez Pogorelec iz NSi, ki je prepričan, da bo sedaj potekal nadzor tako kot mora. Nekateri pa kljub temu glede na zadnje poteze NSi opozarjajo, da takšen nadzor pomeni “kot bi dali psu čuvati piškote”. Tako se pod vprašaj postavlja resničen nadzor nad javnimi financami s strani opozicije.
Vir: Twitter