Nova svoboda – Lenart Žavbi ob začetku nastopa v DZ čestital ob dnevu mladosti, rojstnem dnevu jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza

Foto: Twitter (Vinko Vasle)

Na današnji seji Državnega zbora na kateri poslanci odločajo o morebitnem novem mandatarju za sestavo nove vlade Roberta Goloba, so lahko ljudje videli kaj pomeni nova svoboda ali kot se je izrazil novinar Peter Jančič “novi časi”.

Poslanec Gibanja Svoboda Lenart Žavbi je namreč v začetku svojega nastopa čestital ob 25. maju, ki ga je pretekli totalitarni sistem praznoval kot rojstni dan Josipa Broza Tita, ki je veljal za jugoslovanskega diktatorja.

“Novi časi: Poslanec Svobode Lenart Žavbi je na začetku nastopa o mandatarstvu Goloba ljudstvu čestital ob dnevu mladosti, torej ob rojstnem dnevu Josipa Broza, jugoslovanskega diktatorja,” je ob takšnem nastopu zapisal novinar Peter Jančič.

Pri tem je potrebno povedati, da je bil Lenart Žavbi rojen leta 1999, torej v času samostojne Slovenije, danes pa obuja nekakšne spomine po nekdanjem preživetem totalitarnem režimu.

Vir: Twitter