V minulem tednu je Mestna občina Celje ob priložnostnem športno-zabavnem programu predala namenu novi skakalnici na Šmartinskem jezeru. Po poročanju spletnega portala Novi tednik bo v okviru tega projekta zgrajena tudi tribuna za gledalce in ostali objekti. Projekt vključuje tudi programske vsebine in je ocenjen na 235 tisoč evrov, celjska občina ga je delno financirala z več kot sto tisoč evri nepovratnih evropskih sredstev, ta sredstva je prejela z uspešno prijavo na razpis Lokalne akcijske skupine za razvoj podeželja.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je pred odprtjem novih skakalnic o pridobitvi spregovoril na novinarski konferenci. Ob tem je povedal, da so najprej nameravali obnoviti stari skakalnici vendar se je izkazalo, da sta v zelo slabem stanju. Stari skakalnici so porušili in so zgradili novi, 17 in 25 metrsko skakalnico, kateri bosta služili za akrobatske skoke v vodo, za šport, ki je bil nekoč v Celju že zelo uspešen in razvit.

Kot poroča Novi tednik sta se po novih napravah v okviru otvoritvenega programa spustila dva skakalca, ki sta opravila premierni skok. Eden od njiju je bil Nejc German, gre za nekoč uspešnega smučarskega skakalca prostega sloga iz Brežic, je pa tudi član slovenske reprezentance, ki je že skakal na starih napravah na Šmartinskem jezeru.

Tudi potapljači invalidi so sodelovali na odprtju skakalnic, skrbeli so za varnost skakalcev, je pa ob skakalnicah na ogled tudi razstava fotografij, ki so jih v terapevtskih fotografskih delavnicah ustvarili mladi, starejši in brezposelni, lokalni kmetje so predstavili svojo gostinsko ponudbo, poroča Novi tednik.

Vir: nt-rc.si