Novinarka RTV Slovenija zaradi oddaje Panorama deležna prezira in posmeha, hkrati je bila označena za izdajalko, pokvarjenko …

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

“Prikladna iztočnica za posmeh in prezir, plazove žaljivk in zmerljivk, ki se vrstijo že kake 4 mesece. Pogosto so dodane zavajajoče interpretacije in podcenjujoči komentarji. Sem izdajalka, prasica, sem neumna, naivna, pokvarjena … in še kaj in še kakšna. Raje ne bi naštevala še sočnejših označb, ki se mi jih lepi,” so besede s katerimi je novinarka RTV Slovenija Andreja Gregorič opisala stanje na RTV Slovenija.

Kot izhaja iz njenega zapisa na socialnem omrežju se zadeva nanaša na ustvarjanje nove oddaje Panorama, ki jo na RTV Slovenija pripravlja od 30. maja. “Je kolektiv novinarjev, ki smo se odločili za poklicni izziv. Tako, čez palec, bi rekla, da nas je vseh skupaj 20-30. Približno tretjina do polovica nas je iz hiše, preostali so prišli od drugod. Pa ne iz določene strankarske televizije ali portala, kot se rado razglaša,” je ekipo Panorame opisala omenjena novinarka.

Po besedah Gregoričeve je na informativnem programu RTV Slovenija nedopustno, da se novinarje uvršča na leve in desne. “Da se informativni program deli na levega in desnega. Nikoli nisem bila ne leva ne desna. In ne bom pustila, da me kdorkoli kamorkoli umešča. To je grdo podtikanje. Nisem po juhi priplavala. Če bo kdaj samo slutnja političnega predznaka, ne bom pristavljala svoje skledice,” je zapisala Andreja Gregorič. V svojem zapisu je še zapisala, da se je ustvarjalce oddaje Panorama obtoževalo, da so plačani za nič dela.

Celoten zapis Andreje Gregorič si lahko preberete tukaj.

Vir: Facebook