NSi ponovno drži oporo Golobu in beži od odgovornosti. Podpisov za preiskovalno komisijo ne upa podati!

Foto: SDS

Po tem, ko so v javnost prišle nekatere podrobnosti Golobovega prevzema podjetja Star Solar, so v SDS ponovno poskušali ustanoviti preiskovalno komisijo. Ker je znano, da je podjetje od države prejelo 2,1 milijona evrov, so v SDS sklenili, da bi bilod obro preiskovati financiranje politične stranke Gibanje Svoboda in domnevnih spornih poslov Roberta Goloba.

V največji opozicijski stranki so to poskušali že v preteklosti, a takrat niso prejeli podpisov poslancev NSi. Sedaj so upali, da bodo poslanci omnenjene stranke le zbrali pogum in podali svoje podpise. Angažiral naj bi se celo Janez Pogorelec, ki je na družbenih omrežjih zagotovil, da bodo v stranki podali svoje podpise. Vendar kot kaže neuspešno.

Pogorelec je namreč SDS odgovoril, da bo posredoval v stranki, da poslanci dajo svoje podpise, želel je samo, da ga komisija ne razočara. Kljub temu pa so ga kot kaže razočarali ravno poslanci njegove stranke, saj kot je objavila vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec, ti niso prspevalis vojih podpisov. Tako do torka poslanci NSi niso podali podpisov k morebitni komisiji, ki bi preiskovala domnevno spornih poslov Roberta Goloba in Gen-i.

Vir: X