Nujno: Svet za nacionalno varnost sprejel ukrepe glede nadzora na mejah, letališču Jožeta Pučnika in športnih prireditev – vrtci in šole se bodo zapirale po potrebi

Foto: gov.si

Danes je potekala seja Sveta za nacionalno varnost v razširjeni sestavi na temo širjenja koronavirusa. Na seji so bile sprejete določene odločitve o uvedbi določenih ukrepov. Uvedeno bo merjenje temperature potnikov na brniškem letališči, prav tako odo uvedeni določeni ukrepi na kopenski meji. Svet za nacionalno varnost je sprejel tudi odločitev, da morajo večje športne prireditve potekale brez gledalcev med drugim tudi Pokal Vitranc in Svetovno prvenstvo v poletih v Planici, je na tiskovni konferenci povedal minister Aleš Šabeder.

Prav tako je Aleš Šabeder povedal, da se v zdravstvenih domovih Metlika, Novo mesto, Črnomelj ter Splošne bolnišnice Novo mesto prekinejo vse preventivne dejavnosti. Za najbolj kritično območje na območju Črnomlja, Novega mesta in Metlike priporočajo, da delavci delo v največjem mogočem obsegu opravljajo od doma.

Janez Janša je na novinarski konferenci po seji Sveta za nacionalno varnost povedal, da se bo virus širil ob tem pa je vprašanje ali je mogoče širjenje omejiti do te mere, da ne bo presegel kapacitete našega zdravstvenega sistema.

M.I.