Ob koncu šolskega leta pri županu Celja Bojanu Šrotu štirideset najuspešnejši učencev osnovnih šol

Foto: Matic Holobar

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je v ponedeljek v Narodnem domu sprejel triinšestdeset najuspešnejših devetošolcev in devetošolk ter učenk in učencev Glasbene šole Celje, ki so na področju znanja, kulturnega poustvarjanja in raziskovalnih dejavnosti dosegli izjemne uspehe.

Župan je najuspešnejšim podaril knjigo Izjemni znanstveniki, Tehniške založbe Slovenije, dvojnim nagrajencem pa tudi knjigo Čebela v katedrali, avtorja Joela Levya.

V svojem nagovoru je župan med drugim povedal tudi: »Biti v družbi najbolj uspešnih, če se izrazim po športno, šampionov neke generacije, je poseben privilegij in hkrati velika čast. Uspehi celjskih devetošolcev in učencev glasbene šole so tudi dokaz odličnosti naših šol in našega šolskega sistema ter velike podpore staršev … Dragi najuspešnejši, za vami je zelo pomembno obdobje na poti vašega odraščanja. Otroci ste postali najstniki, naredili ste velike korake pri izgrajevanju vaše osebnosti, kar najbolje vedo vaši učitelji, še posebej pa vaši starši, ki so bili vaši vsakodnevni spremljevalci. Vaš uspeh je razlog tudi za njihov ponos in veselje in ni nekaj samo po sebi umevnega, ampak je rezultat veliko vloženega dela, truda, samodiscipline in verjetno tudi kančka talenta. Vse to so vrline in vrednote, ki vam bodo nedvomno zelo koristile tudi na nadaljnji življenjski poti, pri šolanju in kasneje na poklicni poti. Danes je pred vami ves svet, danes je čas za sanje, za drzne ideje in visoko zastavljene cilje. Verjemite vase, bodite samozavestni in zagotovo vam jih bo uspelo uresničiti. Če boste kdaj zašli v slepo ulico, naj vam to ne vzame poguma. Vsakemu se to kdaj zgodi. Uspešni se od stalih ločijo ravno po tem, da iz različnih labirintov, v katerih se v življenju znajdemo, znajo vedno poiskati pravo pot. Če boste potrebovali nasvet ali pomoč, se ne bojte vprašati. Vaši starši so tisti, ki vam bodo vedno na voljo in seveda vaši učitelji, mentorji in še kdo. Na vabilu na današnjo slovesnost smo zapisali Homo doctus in se semper divitas habet –  Učen človek je vedno bogat. Vse znanje, ki ga boste v življenju pridobili, ga boste kot svoj zaklad, ki vam ga nihče ne more vzeti, vedno vzeli s seboj, ne glede na to, kam vas bodo vodile življenjske poti. Učite se vse, tudi tisto, kar vam ni pri srcu, sicer bi vam bilo lahko kdaj v življenju žal. To vam povem tudi iz lastnih izkušenj …«

Lepo, veselo, zabavno ter vsebinsko in glasbeno bogato prireditev je pripravila Osnovna šola Lava.

Avtor: MOC