Ob predaji energetsko prenovljene osrednje stavbe Splošne bolnišnice Celje na obisku tudi državni sekretar Franc Vindišar

Foto: Ministrstvo za zdravje

Včeraj so v Celju otvorili energetsko prenovljeno osrednjo stavbo Splošne bolnišnice Celje. Otvoritve se je udeležil tudi državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar, ki je izrazil zadovoljstvo nad novo pridobitvijo v Celju.

“Pogoji za zagotavljanje varne in kvalitetne obravnave pacientov so ena od prioritet celotnega zdravstvenega sistema. Energetska prenova stavbe centralnega bolniškega objekta, ki se je začela aprila 2020, tako pravzaprav uteleša to vrednoto,” je uvodoma povedal Franc Vindišar.

Obnova osrednje stavbe celjske bolnišnice je bila izvedena v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Vrednost investicije je znašala 5,49 milijona evrov, vendar je končna vrednost znašala 400.000 evrov in je bila 5,89 milijonov evrov. Ministrstvo je prispevalo 3,17 milijona evrov, bolnišnica pa 1,13 milijona evrov. Višina evropskih sredstev, ki jih bolnišnica prejela so znašali 1,59 milijona evrov.

“Nov fasadni ovoj, nova okna in izolacija celotne strehe centralnega bolniškega objekta v prvi vrsti služijo boljšim pogojem za namestitev pacientk in pacientov. Seveda pa je varno in energetsko izpopolnjeno delovno okolje velikega pomena tudi za bolnišnično osebje. Le ustrezno okolje namreč omogoča kvalitetno in osredotočeno delo”, je dodal Franc Vindišar.

V bolnišnici so bili zaradi del, ki so potekala v času epidemije prisiljeni v ogromno usklajevanj ter strpnega sodelovanja med izvajalci in uporabniki.

“Nadomestna novogradnja, ki nastaja na zahodnem delu, je potrditev naših namenov. Prepričan sem, da bomo skupaj našli pot k nadaljevanju vseh predvidenih faz in s tem na tej lokaciji vzpostavili prave pogoje za zagotavljanje ustreznega nivoja zdravstvenih storitev,” je svoj govor zaključil državni sekretar.

Vir: Ministrstvo za zdravje