Ljubljana, 20. januar 2021 – Včeraj je MOL pričel prazniti nekdanje prostore podjetja ROG. Policija je morala posredovati že zgodaj zjutraj, ko so na pomoč priskočili varnostnikom, ki so varovali pričetek del in pri tem aretirali nekaj oseb.

Pomembno je povedati, da za pričetek del ni odgovorna vlada ampak MOL, ki se je odločil, da bo stari objekt Roga podrl in zgradil novega. Protestniki so zatrjevali, da je bilo z Mestno občino Ljubljana dogovorjeno, da se rušenje ne bo pričelo dokler bo imela stavba prebivalce, vendar so na MOL-u to zanikali.

Po poročanju Nove24Tv je bilo včeraj do 13. ure aretiranih enajst oseb, ker so ovirali dela in tovornjakom Snage onemogočali dostop do objektov. Med protestniki rušenja, ki ga je odobril ljubljanski župan Zoran Jankovič je bilo po objavah na Twitter-ju mogoče opaziti tudi izredno profesorico in poznavalko medijev Sandro Bašić Hrvatin ter poslanko Levice in mestno svetnico MOL Natašo Sukič. Ob tem je Nova24TV poročala, da bi se naj Sukičeva celo prepirala s policisti in želela koordinirati delo policije.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Radikalna levica v podporo Rogovcem, ki jih je izselil Janković: Tam je bilo precej znanih obrazov