Občina Laško bo v Rimskih Toplicah postavila dva nova objekta v katerih bo prostore dobil TIC Rimske Toplice. Tako si želijo, da bi TIC Rimske Toplice poskrbel za vzpostavitev povezave med termalnim centrom in občino.

Objekta bosta postavljena  – locirana na pobočju zelenega parka, v osi promenade do Rimskih Term in hkrati v neposredni bližini sistema javne izposoje koles. Kompleks, ki bo postavljen na omenjeni lokaciji bo pokrival 34 kvadratnih metrov površine in bo obsegal dva glavna objekta. Predviden osnovni kubus bo pravokotne oblike, tlorisnih dimenzij 3,1 x 14 metrov in bo segal 4,8 metra v višino.

Zasnova obeh objektov predvideva, da bosta ta dva enoetažna in bosta imela ravno streho. Tako bo po načrtih objekt TIC vseboval zastekljeni fasadi na severni in južni strani, z vhodom na severni strani objekta, ravno streho s strešnim svetlobnikom in galerijski osrednji prostor.

Foto: Občina Laško

Vrednost investicije na občini ocenjujejo na 95 tisoč evrov. Načrtujejo, da bi ga lahko namenu predali konec letošnje jeseni, ko bo z njegovo otvoritvijo nastalo tudi eno novo delovno mesto, in sicer delovno mesto informatorja oziroma informatorke.

M.I.