Ni samoumevno, da imamo dobre knjige, zato jih je treba ne le brati, temveč tudi kupovati. Enkrat letno lahko knjige kupujemo in jih drug drugemu podarjamo – tudi kot skupnost, zato lepo vabljeni k vseslovenski pobudi za podarjanje knjig ob svetovnem dnevu knjige, ki je 23. aprila. V skupno akcijo se bodo na pobudo Pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature, Vodnikova domačija, poleg založnikov, avtorjev in drugih ustvarjalcev knjig vključile tudi knjigarne, k sodelovanju pa vabljen vsak od nas, da pobuda doseže nacionalno raven.

Ker sejmi knjig v živo letos aprila še ne bodo možni, bo med 23. in 25. aprilom tridnevni spletni knjižni sejem v obliki skupne spletne trgovine (sejemskavca.si), v kateri se bo več kot 50 slovenskih založnikov predstavljalo z več kot 500 knjigami s sejemski popusti. Spletni sejem knjig bo raznolik knjižni nabor prinesel v vsa slovenska mesta in vasi, tudi tiste brez knjigarn.

Knjiga je lepo darilo, zato tudi povabilo Občine Šentjur, da podarite knjigo ob svetovnem dnevu knjige, kar nekaj se jih najde z našimi avtorji, in da obiščete naše knjigobežnice in vanje odložite kakšno knjigo, ki ste jo sami že prebrali in je ne bi pogrešali.
Knjigobežnice se v občini  Šentjur nahajajo na naslednjih lokacijah: v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, v Centru kulture Gustav, na Centru za socialno delo v Šentjurju, v Kavarni Tržnica v Šentjurju, na Kulturno-gasilskem domu Gorica pri Slivnici, pred vhodom v Podružnično osnovno šolo Prevorje, v prostorih KS Loka pri Žusmu, v prostorih KS Kalobje, v kavarni As na Planini, v prostorih KS Blagovna, v prostorih KS Dolga Gora, pred Osnovno šolo Dramlje in v paviljonu na Ponikvi.

NAGRADNA IGRA OB SVETOVNEM DNEVU KNJIGE:

Tudi Občina Šentjur bo ob svetovnem dnevu knjige podarila knjigo, in sicer delo ddr. Igorja Grdine z naslovom Slovenski Mozart, Knjiga o Josipu Ipavcu, katere izdajo je omogočila Občina Šentjur. Do knjige lahko pridete tako, da na naslov: [email protected] odgovorite na vprašanje, kdaj je bila prvič uprizorjena opera Princesa Vrtoglavka – največje delo Josipa IpavcaOdgovore pošljite do 30. aprila 2021. Med pošiljatelji pravilnih odgovorov bodo izžrebali dobitnika omenjene knjige.
Uredništvo