Ob zadnjem poročilu Policije se Aleš Hojs sprašuje, če ne gre samo za reševanje svojega položaja s strani Boštjana Lindava in izvajanje “čistke” po naročilu Roberta Goloba

Boštjan Lindav. (Foto: Twitter / Ministrstvo za notranje zadeve)

“Ali Lindav rešuje svoj položaj in izvaja čiščenje na Policiji kot je naročil sončni kralj?” To je le eno od vprašanj, ki si ga je nekdanji minister Aleš Hojs zastavil ob zadnjem poročilu Policije, vezanem na nadzor dela policistov v času varovanja protestov tako imenovanih petkovih kolesarjev.

V minulem tednu je namreč Policija predstavila poročilo o delo policistov pri varovanju protivladnih protestov. Kljub mnogim posnetkom in fotografijam kako so protestniki “napadali” policiste, je po besedah prvega moža Policije Boštjana Lindava nadzor razkril, da so policisti izvajali nasilje nad protestniki. Zato naj bi sledile ovadbe za 13 sumov kaznivih dejanj zoper policijsko vodstvo in operativo.

“V poročilu piše tudi, da bi moralo ob ograjah biti več policistov, ki bi preprečili nasilno prečkanje “mirnih” demonstratov in da jih pred uporabo vodnega topa niso opozorili, da na top ne smejo metati granitnih kock. Blamaža poročila in diskreditacija odličnega del,” je poročilo komentiral takratni notranji minister Aleš Hojs.

Nekateri v takšnem poročilu in postopanju tako ministrstva kot prvega moža Policije vidijo reševanje svojega položaja. Namreč kot je znano je morala mesto notranje ministrice zapustiti Tatjana Bobnar, ker naj ne bi podlegla pritiskom Roberta Goloba in poskusu, čistke na Policiji. “Ali Lindav rešuje svoj položaj in izvaja čiščenje na Policiji kot je naročil sončni kralj?”, se ob takšnem ravnanju sprašuje Aleš Hojs.

Vir: Twitter