Občanom Rogaške Slatine na voljo prvi ribomat, ki bo ponujal 24 ur na dan sveže in dimljene ribe

Foto: Občina Rogaška Slatina

Občina Rogaška Slatina je na Mestni tržnici, na Kidričevi ulici, dobila prvi ribomat v občini. Občani bodo imeli 24 ur na dan, sedem dni v tednu na voljo lokalne sveže ali dimljene ribe Ribogojstva Gospić, G20 d.o.o., v nadaljevanju pa tudi ribje namaze in druge proizvode. Podjetje G2O d.o.o. je družinsko podjetje, ki se ukvarja z vzrejo rib za poribljavanje, izdelavo in trženjem ribogojske opreme, trženjem hrane za ribe in svetovanjem.

Cilj projekta predvsem spodbujanje lokalne pridelave hrane, postopna sprememba prehrambenih navad občanov, promocija posavske ribe, porast oskrbe z lokalnimi ribami in kratke dobavne verige (vzreja – krožnik).

Ob tem so na občini še dodali, da upajo, da bodo uspeli povečati zanimanje za oskrbo z ribami in ribjimi izdelki ter s tem izboljšati ozaveščenost o pomenu rib v zdravi prehrani pri občanih. Predvsem pa upajo, da bo pridobitev pripomogla k širjenju kulture uravnotežene prehrane z ribami, ki jo želimo širiti po celotnem območju občine. Ponudba v ribomatu bo dnevno sveža, nadgrajevana in prilagojena povpraševanju.

Vir: Občina Rogaška Slatina