Mestna občina Celje in I. osnovna šola Celje bosta tudi letos organizirali poletno počitniško varstvo, in sicer od 29. 6. do 28. 8. 2020, med 6.00 in 16.30 uro.

Poletno počitniško varstvo bo namenjeno učencem od 1. do 5. razreda, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Celje in drugod. Poskrbljeno bo za prehrano, malico, kosilo in popoldansko malico ter zanimiv in pester program.

Informativne prijave do srede, 3. junija

Zaradi izrednih razmer, obsežne in zahtevne organizacije dela potrebujemo podatek o številu prijavljenih otrok, zato starše vljudno prosimo za informativno prijavo za vključitev otrok v poletno počitniško varstvo najkasneje do srede, 3. junija 2020. Starši svoje otroke prijavijo tako, da izpolnijo prijavnico na spletni strani I. osnovne šole Celje: www.iosce.si/ppv. Končno prijavo za otroka bodo starši opravili potem, ko se bodo na podlagi izkazanega interesa odločili, ali bodo poletno počitniško varstvo letos izvedli.

Prispevek staršev

Ob delnem sofinanciranju Mestne občine Celje je predviden prispevek staršev za izvedbo varstva:

–  za otroke, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Celje: 14 € (13 €*, 12 €**) na dan,

–  za otroke, ki obiskujejo osnovne šole izven Mestne občine Celje: 16 € (15 €*, 14 €**) na dan.

*cena za posameznega otroka ob prijavi dveh otrok iz družine

**cena za posameznega otroka ob prijavi treh ali več otrok iz družine

V znesek prispevka niso šteti stroški različnih vstopnin in prevozov, če se bodo starši odločili za ponudbo tovrstnih dejavnosti.

Dodatne informacije

Posebno obvestilo

Poletno počitniško varstvo bo organizirano le v primeru zadostnega števila prijav. Prav tako si izvajalec pridržuje pravico, da na osnovi omejitvenih ukrepov in higienskih priporočil NIJZ, ki bi onemogočili kvalitetno izvajanje programa, počitniško varstvo odpove oz. prekine.

Vir: Občina Celje