Občina Celje obvešča: Na Polulah novo otroško igrišče z učilnico na prostem

Foto: MOC

V sredo so pri Osnovni šoli Frana Kranjca in enoti Hribček Vrtca Anice Černejeve namenu predali novo otroško igrišče z učilnico na prostem, ki so ga sicer uredili že v letu 2019, vendar ga otroci zaradi ukrepov za zajezitev epidemije doslej niso mogli uporabljati. Nad novo pridobitvijo, ki jim bo omogočala sproščeno igro in razvijanje gibalnih ter socialnih spretnosti, so bili otroci resnično navdušeni. Z velikim veseljem so preizkusili nova igrala, ki so jih tako težko pričakovali.

OŠ Frana Kranjca, ki jo obiskuje 412 učencev, je zelo lepa in sodobno opremljena šola, vendar je imela zelo malo zunanjih, zelenih površin, na katerih bi se lahko otroci igrali in se razgibali. Otroško igrišče so si tako v šoli kot v vrtcu, v katerem je trenutno 48 otrok, že več let zelo želeli. Ko je leta 2016 lastnik ponudil v odkup sosednjo zemljišče s hišo, je Mestna občina Celje izkoristila priložnost. Zemljišče z objektom je odkupila za 60.000 evrov.

Julija 2017 so se začela prva gradbena dela. Najprej so porušili hišo, nato pa uredili zelo lepo igrišče z različnimi igrali in varnostnimi podlagami, poleg pa še učilnico na prostem. Zgradili so pločnik, postavili ograjo in javno razsvetljavo. Ureditev je stala okoli 100.000 evrov. OŠ Frana Kranjca je s pomočjo sponzorjev in organizacijo dveh zelo obiskanih dobrodelnih koncertov zbrala 18.000 evrov, ostalo je občina financirala iz občinskega proračuna.

Kot je na otvoritvi dejal župan Bojan Šrot, je igrišče zasnovano kot medgeneracijsko in je lepa pridobitev za naselje Polule. Odprto bo namreč tudi v popoldanskem času in med vikendi, zato se bodo lahko na njem igrali tudi drugi otroci. Želijo si, da bi uživali med igro, da bi pazili na svojo varnost in da bi z novo opremo ravnali z veliko mero odgovornosti.

Vir: MOC

 

Uredništvo