Podžupanja Mestne občine Celje je v minulih dneh v imenu Mestne občine Celje s šopkom cvetja voščila ob 106. rojstnem dnevu sestri Mari Vampelj, ki je članica redovne skupnosti Frančiškank Marijinih misijonark v župniji svete Cecilije v Celju.

Sestre, ki z Maro Vampelj živijo ji vsako leto pripravijo lepa presenečenja, obiščejo jo tudi številni sorodniki. Sestra Mara v Celju živi šest let, na začetku svoje poti je kot sestra delovala v Italiji, konec sedemdesetih let pa se je vrnila v Slovenijo in delovala v Cerkljah, Mariboru, Lescah in Ljubljani. Posvečala se je bolnikom in opravilom doma, predvsem v kuhinji in na vrtu. Sveto deželo je obiskala v letu 1997 ter pri svojih 85-tih letih šla na misijon v Bosno, kjer so sestre odprle skupnost z namenom, da bi vlivale pogum beguncem, ki so se vračali in jim pomagale pri izgradnji in obnovi domov po vojni. V Slovenijo se je vrnila leta 2002 ter prišla v skupnost starejših sester v Lesce, ko je bila stara 99 let pa jo je čakala še ena preizkušnja – selitev v Celje. Sprva jo je zelo skrbelo, kako se bo navadila, vendar je danes vesela, ker je v Celju in se dobro počuti.

Ob njenem častitljivem osebnem prazniku so ji navzoči čestitali, iskrene čestitke ob njenem osebnem prazniku, predvsem pa zdravja sestri Mari želimo tudi iz našega uredništva.

 

M.I.