V Triglavu želijo skozi akcijo Za boljši jutri za večjo varnost v Celjski kotlini in na Kozjanskem lokalnim skupnostim omogočiti najboljšo oskrbo za pravočasno prepoznavanje in reševanje zdravstvenih težav ter povečati možnosti preživetja ob zastoju srca. Tako so v izjavi za javnost na občini Kozje zapisali, da so veseli, da so se odločili Občini Kozje podariti defibrilator, ki ga bodo namestili na zunanjo steno pred vhodom v Večnamenski center Kozje.

»Vsako življenje šteje in v nekaterih situacijah je še posebej pomembno, da je pomoč takojšnja. Zavedanje, da je poskrbljeno za varnost ljudi in da imamo v teh prizadevanjih partnerja Zavarovalnico Triglav, nas še posebej veseli. Skupaj namreč ustvarjamo okolje, v katerem se občani in obiskovalci počutijo varne,« se je naprave, ki pomaga reševati življenja, razveselila Milenca Krajnc, županja Občine Kozje.

Podpore največje slovenske zavarovalnice so se letos razveselili tudi v Občini Kozje in družbi za ravnanje z odpadki Simbio. S pomočjo sredstev iz Triglavove akcije bodo kupili tri defibrilatorje, ki bodo 24 ur na dan na voljo v Večnamenskem centru Kozje, na Mestni tržnici Celje in na vstopni točki Zbirnega centra Bukovžlak, ki obratuje v sklopu Regionalnega centra za ravnanje z odpadki, do konca oktobra letos pa ga je obiskalo že 56.000 ljudi.

V zadnjih petih letih je Zavarovalnica Triglav pod okriljem akcije Za boljši jutri podprla skoraj 130 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še nekaj manj kot 30. V preteklih letih je pomagala številnim gasilskim društvom po državi, sofinancirala nakup defibrilatorjev, ultrazvočnega aparata in EKG-aparata ter podprla številne druge projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok.

Vir: spletna stran občine Kozje