Občina Laško: Novo vozilo za PGD Vrh nad Laškim

Foto: Občina Laško
Sredi novembra je bil na Občini Laško dan veselja, saj sta župan Marko Šantej in predsednik PGD Vrh nad Laškim Damjan Deželak svečano podpisala pogodbo o najemu vozila, ki ga je Občina Laško nedavno pridobila in je namenjeno ravno gasilskemu društvu Vrh.
Novo vozilo bo bistveno prispevalo k varnosti njihove skupnosti, saj razpolaga z bogato opremo, primerno za vse vrste požarov in tehnične intervencije.
PGD Vrh je prispevalo dobro tretjino sredstev za vozilo SCANIA P410 XT 4X4. Predsednik društva Damjan Deželak pa je bil ob podpisu srečen in hvaležen: “To je za nas dejansko zgodovinski dogodek, saj imamo prvič povsem novo avtocisterno. Ta sprejme kar 3000 litrov vode in nam bo v izjemno pomoč pri naših intervencijah. Glede na to, da smo tudi sami zbirali sredstva za nakup vozila se iskreno zahvaljujem vsem, ki so kakorkoli pomagali in pokazali, da so v lokalnem okolju in manjših skupnostih ljudje še vedno solidarni in pripravljeni pomagati. Hvala pa tudi Občini Laško, saj brez nje do tega vozila mi ne bi mogli.”
Občina Laško