V sredo, 2. septembra, je bilo v Hudi jami slovesno. Otvorili so namreč nogometno igrišče z umetno travnato podlago.
Občina Laško je konec meseca julija zaključila z investicijo v izgradnjo nogometnega igrišča z umetno travnato površino in LED razsvetljavo. V sklopu projekta se je uredila tudi drenaža igrišča ter na vzhodni strani nadomestila stara ograja z novo v višini 8 metrov.
Občini Laško so pri projektu pomagali Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Fundacija za šport Republike Slovenije ter Nogometna Zveza Slovenije.
Otvoritev nogometnega igrišča pa je lepo sovpadala tudi s 100. obletnico obstoja Nogometne zveze Slovenije.Slovesnega dogodka so se poleg župana Franca Zdolška udeležili še predstavniki Ministrstva za šolstvo – Darko Repenšek, Fundacije za šport – Bojan Bučar, Nogometne zveze Slovenije – podpredsednika Milan Jarc in Stanko Glažar ter mnogi drugi, ki so tako in drugače pomagali pri projektu.
V samem uvodu je s programom razveselila Laška pihalna godba, v nadaljevanju pa so se na novem igrišču predstavile vse selekcije kluba NK Laško. Za zaključek je bila na sporedu prijateljska tekma domačih članov z aktualnimi državnimi prvaki NK Celje.
Franc Zdolšek je ob otvoritvi povedal, da je vesel, da se je projekt izpeljal: “Šlo je za resnično velik projekt, ki smo ga skupaj uspeli uresničiti. Bile so prepreke, tudi epidemija, a smo uspešno prebrodili vse, kar nam je stalo na poti. Vesel sem, da imamo v Laškem športni objekt, kjer bodo lahko otroci, mladostniki preživljali prosti čas in se kalili v dobre nogometaše.”