Občina Laško: Predstavniki Klicnega centra 114 na obisku v Laškem

Foto: Občina Laško

Sredi januarja so se v Laškem z lastniki poplavljenih objektov sestali državna sekretarka iz Kabineta Vlade RS Maksimiljana Polak, poveljnik CZ za Notranjsko Sandi Curk in vodja Klicnega centra 114 Andrej Šter s sodelavci, je zapisano v sporočilu za javnost na spletni strani Občine Laško.

Laško je prva občina, ki so jo obiskali, saj ima, kot je navedel Šter, pri popoplavni pomoči veliko prakse. Srečanje je bilo prvotno namenjeno seznanitvi občanov z izplačili, ki jim pripadajo zaradi poplave.

Župan Marko Šantej je v uvodnem nagovoru prisotne seznanil s kakšnimi posledicami poplave se srečujejo v občini Laško ter kaj vse to pomeni za občane. Obenem je tudi malce okaral državni vrh, saj so večkrat poudarili, da je občina Laško tistka, ki naj bi bila vajena poplav. Ocenil je tudi, da je treba pri odpravah posledic in reševanju protipoplavnih ukrepov pristopiti celostno in čim prej, saj si v Laškem ne želijo še enkrat doživeti podobne situacije kot so je bili deležni avgusta 2023 in večkrat pred tem.

Svoje delovanje med izredno avgustovsko situacijo so pojasnili poveljnik CZ Laško Bojan Špiler ter sodelavka občinske uprave Stanka Jošt.

Občani so se lahko z vprašanji obrnili na sodelavce Klicnega centra 114, predstavniki so bili na voljo tudi za individualne pogovore ter občanom ponudili pomoč tudi preko telefona.

Občina Laško