Občina Rogaška Slatina: Dobrodelno okrog Slovenije 2023

Foto: Občina Rogaška Slatina

Med 2. in 6. majem je potekal največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko je najbolj znani dobrodelni kolesar Dami Zupi, v družbi somišljenikov, s cestnim kolesom prekolesaril 1.225 kilometrov. V dobrodelnem krogu okrog Slovenije so tudi letos zbirali denar za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin.

Karavana kolesarjev se je v soboto 6. maja ustavila na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini, kjer so jih pričakali občani in podžupan Občine Rogaška Slatina. S svojo prisotnostjo so izrazili podporo prizadevanju in pomembnosti dobrodelnosti v lokalni skupnosti, podžupan pa jim je predal tudi bon v vrednosti 500 EUR, namenjen nakupu koles za otroke iz socialno šibkih družin.

Na Evropski ploščadi se je predstavljalo Društvo diabetikov Celje. Letos se je namreč projektu pridružila Zveza društev diabetikov Slovenije, in sicer v okviru kampanje #DarujemKilometre, ki so imeli v ekipi kolesarjev dva predstavnika, ki živita s sladkorno boleznijo. Telesna aktivnost je zelo pomembna tako za zdrave ljudi kot tudi za osebe s sladkorno boleznijo, če ne celo najpomembnejši del obvladovanja te bolezni.

Projekt Dobrodelno okrog Slovenije je dokaz, da lahko s povezovanjem in solidarnostjo soustvarjamo boljšo prihodnost za vse otroke, tudi tiste iz socialno šibkejših družin, so še zapisali v sporočilu za javnost na Občini Rogaška Slatina.

Občina Rogaška Slatina