Občina Rogaška Slatina: Kaj ponuja Mestna tržnica?

Foto: pixabay.com

V centru Rogaške Slatine se nahaja mestna tržnica, ki z lokalno ponudbo poživlja utrip mestnega jedra. Tržnica ne predstavlja zgolj prostora za nakup sadja in zelenjave, temveč tudi priložnost za druženje domačinov in drugih prijateljev mesta. Opremljena je z javno dostopnim brezplačnim straniščem, ki vsakoletno prejme visoko priznanje za urejenost s strani Društva za kronične črevesno vnetne bolezni, so zapisali na spletni strani Občine Rogaška Slatina.

Na Mestni tržnici Rogaška Slatina na Kidričevi ulici lahko ob ponedeljkih, sredah, petkih in sobotah med 8. in 12. uro pri različnih lokalnih pridelovalcih kupujete lokalne proizvode. Tržni red je predpisan s splošnim aktom, Tržnim redom mestne tržnice Rogaška Slatina (Uradni list RS št. 45/14), pisana ponudba pa obsega vse vrste kmetijskih pridelkov, od sadja do zelenjave, suhega sadja, semen, zelišč, mlečnih proizvodov, medu, suhe robe in drugih dobrot.

Na Mestni tržnici je dostopen tudi ribomat, kjer lahko dostopate do svežih in predelanih ribjih izdelkov ribogojstva G2O iz Svetega Florijana. Lokalna hrana je najboljša za podporo imunskega sistema, poleg tega pa s samooskrbo podpiramo domače pridelovalce in skrbimo za trajnostni razvoj.

Seznam lokalnih ponudnikov hrane je dostopen tukajv kolikor bi želeli tudi sami ponujati izdelke na Mestni tržnici se lahko obrnete na go. Valerijo Šket, 03 81 81 728.

Občina Rogaška Slatina