Občina Šentjur obvešča, da ob 200. letnici rojstva znamenitega geografa in kartografa, očeta šolskega atlasa v nekdanji monarhiji Blaža Kocena pripravlja več dogodkov v počastitev spomina na lik in delo znamenitega rojaka. 24. januarja 2021 je minilo natanko 200 let od njegovega rojstva. Rodil se je na Hotunju pri Ponikvi. Danes, 29. januarja bo Pošta Slovenije izdala tudi priložnostno poštno znamko.

Izvedba dogodkov, kot so priložnostna razstava, simpozij v Ljubljani, tradicionalna Kocenova sobota na Ponikvi in številne druge aktivnosti, se bodo v nadaljevanju leta izvajale glede na epidemiološke razmere in predpisane ukrepe. O njih vas bodo pravočasno obveščali.

Tako bo Pošta Slovenije danes, 29. januarja izdala priložnostno poštno znamko v seriji Znamenite osebnosti, s katero bo obeležila 200 let rojstva geografa in kartografa Blaža Kocena. Nominalna vrednost znamke bo 0,82 EUR. Znamko je oblikoval Borut Bončina, izšla bo v poli 25 znamk in nakladi 40.000 znamk. Pošta bo izdala tudi ovitek prvega dne in žig prvega dne, ki bo v uporabi na pošti 3232 Ponikva. Znamka bo v prodaji do 29. januarja 2022.

Vir: Občina Šentjur