Občina Šentjur obvešča: Prenovljena in varnejša cesta v Slatini pri Ponikvi

Foto: Pixabay

Občina Šentjur in KS Ponikva sta v petek, 28. oktobra, pripravili otvoritev po prenovi ceste Dramlje – Slatina, ki je bistveno izboljšala prometno povezavo in varnost okoliških krajev, je zapisano na spletni strani Občine Šentjur.

Otvoritvena slovesnost se je odvijala na domačiji Hrovatič v Lutrju, zbrane pa sta pozdravila župan mag. Marko Diaci in predsednik sveta KS Ponikva Jože Šibal. Medtem, ko je župan izpostavil skrb občine za lokalne cestne povezave, ki jih je v občini resnično veliko, so pa tudi ključne za kvaliteto življenja na podeželju, se je predsednik zahvalil za opravljeno delo ter novo pridobitev in dobro sodelovanje.

Investicija je obsegala ureditev lokalne ceste na območju Slatine pri Ponikvi. Prenovljen je odsek lokalne ceste Dramlje – Ponikva na relaciji od meje med KS Dramlje in KS Ponikva do konca ceste oziroma križišča lokalnih cest v Slatini. Obnovljenih je cca. 1.440 metrov ceste. Obstoječe vozišče je iz obstoječih 3 metrov razširjeno na 4 metre, pri čemer so se ustrezno razširile krivine ter lokalno sanirala temeljna tla. Urejeno je odvajanje meteornih voda s ceste. Dela je izvajalo podjetje GAAL gradnje d.o.o., Podčetrtek. Pogodbena vrednost del znaša 377.000 evrov (brez DDV) oz. dobrih 460.000,00 EUR z DDV (obračun še ni zaključen). Nadzor nad deli je izvajalo podjetje GINS d.o.o.

Domačini so poskrbeli za prijetno druženje, pester kulturni program in okusno pogostitev. Na harmoniko sta zaigrala mlada muzikanta družine Grosek, zapeli pa so tudi Podokničarji s Ponikve. Prenovljeno cesto je blagoslovil župnik Janez Lesnika. Gasilci PGD Ponikva pa so za vse udeležence skuhali okusen golaž.

Občina Šentjur