Občina Šentjur je v obvestilu za javnost sporočila, da bodo ob preklicu epidemije koronavirusa z junijem 2020 ponovno na voljo brezplačni prevozi za starostnike Prostofer. S 1. junijem 2020 bo mogoče poklicati klicni center na brezplačno številko 080 10 10, kjer bodo zabeležili podatke o uporabniku in lokacijo prevoza, z 8. junijem 2020 pa bo prevoze mogoče tudi koristiti.

Prostofer, projekt Zavoda Zlata mreža, ki se mu je s 1. januarjem 2020 pridružila tudi Občina Šentjur, je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov, pokopališč … v občini Šentjur ter do zdravniške oskrbe do bližnjih krajev (največ oddaljenih 30 km) izven občine, ob delovnikih od ponedeljka do petka od 8.00 do 15.00.

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče vsaj tri dni pred potrebnim prevozom na brezplačno številko 080 10 10 ob delavnikih od ponedeljka do petka od 8.00 do 18.00. V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov.

Za več informacij o projektu so vam na Občini Šentjur na voljo med delovniki na telefonski številki Oddelka za družbene dejavnosti (03) 747 13 13 oz. preko elektronske pošte [email protected]

Vir: Občina Šentjur