Občina Šentjur: Pričenjajo se Ipavčevi kulturni dnevi 2023

Foto: Občina Šentjur
Pod pokroviteljstvom in v koordinaciji Občine Šentjur se konec tedna pričenjajo Ipavčevi kulturni dnevi 2023, izbor vrhunskih kulturnih dogodkov, ki so v čast rodbini sklateljev Ipavcev pretežno glasbeno obarvani, je zapisano v sporočilu za javnost na spletni strani Občine Šentjur.
Pričenjajo pa se v petek, 6. oktobra, z otvoritvijo likovne razstave Ipavčeva paleta VI – Vedute Šentjurja, sooblikovalo jo je kar 40 umetnikov, ki so se udeležili likovne kolonije Društva LIkovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur. Razstava bo na ogled v Galeriji Zgornji trg, že isti večer pa bo ob 18.30 nedaleč stran, v vrtu Ipavčeve hiše, v organizacji Knjižnice Šentjur prireditev Na obisku pri Ipavcih. Prisluhnili bomo liriki večno lepe glasbe Ipavcev in Johannesa Brahmsa v izvedbi vrhunskih glasbenikov z izjemno gostjo, primadono Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu Valentino Fijačko Kobić. Nastopili bodo: Valentina Fijačko Kobić (sopran), Tilen Udovič (bariton, viola), Aleksandar Kuzmanovski (violončelo), Inga Ulokina (violina) in Olga Ulokina (klavir).
15. oktobra sledi tradicionalna Musica academica X, Art academica II, koncert dijakov in študentov glasbe iz naših krajev v organizaciji OI JSKD Šentjur ter ŠKMŠ Šentjur. V petek, 20. oktobra, bo v organizaciji Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur predstavitev zbornika referatov simpozija o Josipu Ipavcu v letu Josipa Ipavca, glasbena šola pa za konec IKD 2023 pripravlja 24. oktobra še koncert samospevov skladateljev Ipavcev 2023, v izvedbi pevk in pevcev glasbenih ustanov iz vse Slovenije.
Občina Šentjur