Tudi v Občini Šentjur so vstopili v novo šolsko leto, tokrat ponovno v znamenju povečanja števila šolark in šolarjev, tako prvošolcev, kot starejših starostnih skupin. Pri tem pozivajo vse udeležence v prometu, da so v prvih tednih šole še posebej pozorni na naše najbolj ranljive mlade občanke in občane.

V občini Šentjur bo letos šolo, 6 matičnih šol in 4 podružnice obiskovalo skupno 1.846 otrok (19 več kot lani), od tega jih bo (generacija 2014) v šolske klopi sedlo 196 prvošolcev (19 več kot lani). Skupno število vseh učencev šol v občini tako v zadnjem desetletju še vedno narašča. Statistika napoveduje, da bo drugo leto generacija otrok – prvošolčkov manjša (leta 2014 rojenih 224, leta 2015 rojenih 206).

OŠ Franja Malgaja Šentjur bo skupno obiskovalo 587 otrok, od tega 73 POŠ Blagovna. Matična šola ima 55, podružnica pa 18 vpisanih prvošolcev. OŠ Hruševec Šentjur bo skupno obiskovalo 421 otrok, od tega 11 POŠ Kalobje. Matična šola ima vpisanih 34 prvošolcev, na Kalobju bodo trije prvošolčki. OŠ Slivnica pri Celju ima skupno 271 učencev, od tega 21 na POŠ Loka in 19 na POŠ Prevorje. Prvošolcev bo skupno 26, od tega štirje v Loki in en na Prevorju. OŠ Dramlje bo skupno obiskovalo 238 učencev, od tega je vpisanih 18 prvošolcev. OŠ Blaža Kocena Ponikva ima vpisanih skupno 213 učencev, od tega bo 33 prvošolcev. OŠ Planina pri Sevnici bo obiskovalo 116 šolarjev, od tega 9 prvošolcev.

Vsi prvošolci dobijo v spomin na prvi šolski dan slikanico Škrat in nezadovoljni ptič, ter rutico in kresničko za boljšo vidnost v prometu. Letos imajo organizirane šolske prevoze za 876 otrok po šolskih okoliših. V prvih šolskih dneh  za varnost otrok v prometu skrbijo policisti, predstavniki OZRK Šentjur, predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šentjur, dijaki Šolskega centra Šentjur in člani društva Kluba starodobnikov »Večno mladi« Šentjur. Da bodo otroci vidni v prometu, prejmejo rutice in kresničke.

Vrtec Šentjur šolsko leto pričenja z 11 enotami in 43 oddelki. Obiskovalo jih bo skupno 760 otrok, od tega 162 novincev. Nekaj otrok bo starostni pogoj za vpis izpolnilo šele v septembru in so trenutno na čakalni listi, zato se bo število še spreminjalo, v posameznih enotah je še nekaj prostih mest.

Vir: Občina Šentjur