Občina Slovenske Konjice: Izvajanje nadzora kratkotrajnega parkiranja v Slovenskih Konjicah

Foto: Občina Slovenske Konjice

Občina Slovenske Konjice obvešča, da se z mesecem aprilom začne nadzor medobčinskega redarstva nad območji kratkotrajnega parkiranja za osebna vozila v Občini Slovenske Konjice. Sprva se bo prekrškarje zgolj opozarjalo.

Parkiranje na tako imenovanih modrih conah je brezplačno, vendar časovno omejeno na največ dve uri. Omejitev parkiranja velja med delavniki med 7. in 15. uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih omejitve parkiranja ne bo. Vsi uporabniki modrih con morajo na vidnem mestu v svojem vozilu označiti uro prihoda in vozilo po preteku dvournega časovnega intervala umakniti iz parkirišča. Parkirišča so označena s prečno modro črto in prometnimi znaki za označitev omejenega parkiranja. Z vzpostavitvijo con – območij kratkotrajnega parkiranja, kjer se v dnevnem času intenzivno odvija mestni utrip, se tako zagotavlja dostopnost javnih funkcij in poslovnih subjektov.

V sprejemni pisarni Občine Slovenske Konjice je mogoče brezplačno dobiti promocijsko parkirno uro za označitev časa parkiranja.

Občina Slovenske Konjice