Občina Slovenske Konjice obvešča: E-oskrba starejših v naši občini

Fotografija je simbolična.Foto: pixabay.com

Občina Slovenske Konjice z veseljem sporoča, da so pristopili k sofinanciranju e-oskrbe starejših, s čimer se daje velik pomen in podpora samostojnemu bivanju starejših na svojem domu. Sedaj izbirajo kandidate, o katerih bo odločala komisija.

E-oskrba 24 ur na dan omogoča enostaven in hiter klic na pomoč v primeru padca ali nenadne slabosti ter organizacijo pomoči. E-oskrba je pripomoček, ki starejšim, invalidom, bolnikom s kroničnimi boleznimi, bolnikom po težjih operativnih posegih in osebam z demenco omogoča, da bolj samostojno in neodvisno bivajo na svojem domu. Svojcem pa omogoča, da bolje in lažje poskrbijo za svojce.

V stanovanju uporabnika je nameščena posebna oprema, ki omogoča hiter in enostaven tok klica na pomoč s pritiskom na gumb na obesku ali na varovani enoti. Sodobna oprema zazna potrebo po pomoči tudi v primeru, ko uporabnik ne more pritisniti na gumb zaradi slabosti ali poškodbe. Pomoč organizira medicinsko osebje v asistenčnem centru in o tem obvesti svojce.

Dobra informacija za konjiške starostnike, invalide in druge ljudi, pomoči potrebne, je prišla ravno v prvih oktobrskih dneh. 1. oktobra namreč obeležujemo mednarodni dan starejših, ki ga je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila zaradi pogosto spregledane vloge in položaja, ki ga ima ta skupina prebivalstv.

Vir: Občina Slovenske Konjice