Občina Slovenske Konjice obvešča: Odprt prenovljeni Kulturni dom Loče

Foto: Občina Slovenske Konjice

Občina Slovenske Konjice obvešča, da so slovesno in uradno odprli prenovljeni Kulturni dom Loče, ki predstavlja v tem delu Občine Slovenske Konjice center kulturnega dogajanja in prostor, kjer se dogajajo večje kulturne ter ostale prireditve lokalnega, občinskega in medobčinskega pomena. Lani je bila prenovljena celotna notranjost Doma kulture.

Novo podobo je dobila dvorana, ki je po novem večnamenski prostor in bo v prihodnje namenjena delovanju lokalne skupnosti, društev in druženju mladih. V kulturnem domu se nahaja tudi knjižnica, hkrati pa je to tudi prostor, kjer potekajo vaje za nastope različnih društev, sestanki in srečanja.

Kulturni dom je bil zgrajen leta 1974 in v preteklih letih dograjen s prizidkom, v katerem so bili povečani prostori knjižnice, umeščene nove sanitarije in prostori kulturnega društva. Malo kasneje je bilo zamenjano stavbno pohištvo, obnovila se je streha in nato prebarvala fasada. Lani je obnovo dočakala tudi notranjost doma. Gradbeno-obrtniška dela je izvajala družba GMI d.o.o., občina je prispevala 84 tisoč evrov, sofinancer pa je bilo Ministrstvo za kulturo RS, ki je prispevalo 131 tisoč evrov.

Odprtje, ki so se ga poleg drugih gostov udeležili župan Občine Slovenske Konjice Darko Ratajc, direktorica Splošne knjižnice Slovenske Konjice mag. Renata Klančnik, predsednik KS Loče Janko Čakš in izvajalci del, so popestrili otroci iz vrtca Loče, stari od 2 do 4 let, ter plesalke plesne skupine Bleščica iz Kulturnega društva Pogled.

Vir: Občina Slovenske Konjice