Občina Slovenske Konjice: Promocija obrtnih poklicev

Foto: Občina Slovenske Konjice

V prostorih Športne dvorane Slovenske Konjice je Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenske Konjice tudi letos organizirala dogodek Promocija obrtnih poklicev. Cilj dogodka je predstavitev poklicev osnovnošolcem z namenom, da se bodo le-ti lažje odločali o njihovi nadaljnji poklicni poti. Učenci so nekatere obrtne poklice najprej spoznavali na stojnicah v športni dvorani, nato pa tudi na terenu, v podjetjih, proizvodnih obratih in lokalih.

Učence osmih in devetih razredov OŠ Loče, OŠ Ob Dravinji, OŠ Pod goro, OŠ Vitanje in OŠ Zreče je na prireditvi, ki je že šesto po vrsti, pozdravil Ivan Furman, predsednik OOZ Slovenske Konjice. Mlade so nagovorili tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blaž Cvar, ravnatelj Osnovne šole Zreče Peter Kos in predstavniki podjetij, Barbara Podgrajšek iz Studia B Loče, Marko Rečnik iz podjetja Fijavž Uroš Transport in David Volšak iz podjetja Baumuller Dravinja.

Kratek nagovor je učencem v imenu  vseh treh županov podal tudi župan Občine Slovenske Konjice Darko Ratajc, ki je med drugim mladim zaželel srečo na njihovi poklicni poti.

Učenci vsako leto dogodek sprejmejo z zanimanjem in radovednostjo. To dokazuje tudi dejstvo, da je letošnji že šesti dogodek zapored, katerega glavni namen je, da bi imeli mladi lažjo odločitev pri poklicni izbiri po zaključenem osnovnošolskem izobraževanju.

Občina Slovenske Konjice