Občina Šmarje pri Jelšah obvešča: Nova telovadnica v Zibiki

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Pri podružnični šoli je zgrajena telovadnica, v kateri že lahko veselo telovadi 35 šolarjev in 19 vrtčevskih otrok. Pomembna pridobitev je namenjena še rekreaciji občanov, izvajanju aktivnosti društev, v njej bodo lahko potekale različne prireditve, so v spoorčilu z javnost zapisali na Občini Šmarje pri Jelšah.

V novi telovadnici, ki bo uradno predana namenu s popoldansko slovesnostjo, je mogoče igrati košarko, nogomet, odbojko, med dvema ognjema, badminton … Poleg telovadnice so urejeni spremljajoči tehnični in pomožni prostori, v etaži prizidka pa je urejena dodatna učilnica, obstoječa jedilnica šole je povečana. Objekt je dostopen skozi dva vhoda. Vhod na južni strani omogoča osebni dostop za dostavo, obiskovalce in zunanje uporabnike, za gibalno ovirane osebe in služi kot intervencijski dostop; vhod s severne strani v pritličje omogoča vstop zaposlenim in preko stopnišča do telovadnice učencem in otrokom vrtca.
Novi prizidek je skoraj nič energijski objekt. Med drugim so vgrajeni energetsko ičinkovito stavbno pohištvo, sistem prezračevanja z rekuperacijo, objekt se ogreva s toplotno črpalko preko sistema talnega ogrevanja. Objekt je povezan na novo biološko čistilno napravo.

Ob novi telovadnici je urejena nova asfaltirana pot, na obstoječi parkirni ploščadi je dodatno urejenih sedem novih parkirnih mest, uvoz in izvoz na parkirišče sta razširjena. Na južni strani prizidka je urejeno otroško igrišče.

Objekt je zgradilo in opremilo podjetje Lesnina MG oprema; pogodbena cena je bila dobrih 710 tisoč evrov. Za izvedbo naložbe so 134.300 evrov pridobili od Eko sklada in 55 tisoč evrov od Fundacije za šport.

Dela po pogodbi so bila zaključena en mesec pred rokom za dokončanje del (30. september 2021). Objekt je 31. 8. 2021 pridobil uporabno dovoljenje, zato sta lahko osnovna šola in vrtec novo pridobitev začela uporabljati z začetkom novega šolskega leta.

Vir: Občina Šmarje pri Jelšah