Občina Šmarje pri Jelšah obvešča: Zasloni za kolesa že postavljeni

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Ob parkirišču v športnem parku Šmarje pri Jelšah so v minulih dneh delavci podjetja Janka Orača uredili prostor za postavitev novih in koristnih pridobitev za kolesarje.

Nasloni za kolesa so danes že postavljeni, v začetku prihodnjega tedna bo nameščena še samopostrežna servisna popravljalnica koles. Ta bo opremljena z orodjem za osnovna popravila koles in integrirano ročno tlačilko. Orodje je na stojalo pritrjeno z jeklenicami.

Nakup in postavitev opreme za kolesarje sta del aktivnosti trajnostnih ukrepov, ki so jih zasnovali v sklopu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Na občini se zavedajo pomena trajnostne mobilnosti in zato skrbijo za urejanje kolesarske in sprehajalne infrastrukture, ki je ključna za večjo kakovost življenja, večjo prometno varnost, nizke stroške mobilnosti in zagotavljanje mobilnosti občanom in obiskovalcem.

Verjamejo, da bosta novi pridobitvi dobro služili namenu.

Nakup in postavitev naslonov in samopostrežne servisne popravljalnice koles sta sofinancirana iz evropskega programa LIPE IP CARE4CLIMATE; to je celostni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta (www.care4climate.si).

Občina Šmarje pri Jelšah